bron |
Gierst is een graansoort die al heel lang bestaat. Wikipedia (betrouwbaar, ja of nee?) stelt dat het product al lang voor het begin van de jaartelling verbouwd werd in Aziatische gebieden. Gierst heeft een jasje, en wanneer gepeld kan het korreltje als rijst bereid worden. Het verbaast me dat het quinoa zaadje in no-time de harten van healthfreaks veroverd heeft, maar bijvoorbeeld gierst amper opgemerkt wordt.
Gezond?
Jazeker! Gierst bevat veel magnesium, calcium en eiwitten. Daarnaast is het product glutenvrij. Het is een gezonde vervanger voor rijst, aardappelen en andere koolhydraatrijke onderdelen van de maaltijd. Wanneer je op zoek bent naar een gezond en gevarieerd voedingspatroon is gierst een geschikt product om te nuttigen. Naast alle eerder genoemde gezonde eigenschappen is gierst ook rijk aan antioxidanten en fosfor. Deze stof is goed voor ondersteuning van de opbouw van botweefsel.
Hoe smaakt het?
Gierst heeft een unieke, zachte en neutrale smaak. Dat zorgt ervoor dat je de graansoort op heel veel verschillende manieren kunt toepassen in je maaltijd. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een Mexicaanse salade, of een pap als ontbijt.
Recepten met gierst
Wanneer je het internet afspeurt, zijn er genoeg websites die recepten bieden met gierst. Een voorbeeld hiervan is de blog van De Groene Meisjes. Daarnaast is er ook een speciale website voor gierst: Gierst.com. Deze website staat in het teken van gevarieerde maaltijden voor elke dag met gierst. Van simpele gerechten tot ingewikkelde recepten met verrassende smaakcombinaties.
Onderstaand een foto van een gierst salade met gegrilde courgette en gedroogde tomaatjes. Het recept vind je hier, op de blog van Eat. Run. Love. Geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten